1 av 6
Dagens höjdpunkt matchen mellan Tabergs Fang Zhang i rött mot Eslövs Zhao Yan. Foto: Patrik Bromander P4 Jönköping
2 av 6
Marina Donner och Fang Zhang i dubbeln mot Eslöv. Foto:Patrik Bromander P4 Jönköping
3 av 6
Madeleine Stenqvist i Taberg. Foto:Patrik Bromander P4 Jönköping
4 av 6
Foto: Patrik Bromander P4 Jönköping
5 av 6
Foto: Patrik Bromander P4 Jönköping
6 av 6
Foto: Patrik Bromander P4 Jönköping
Bordtennis

Taberg klara för slutspel

5:12 min

Taberg SK spelade under lördagen dubbelmöte i pingisligan hemma i Ungdomens Hus i Jönköping. Taberg besegrade tabelljumbon Malmö med 6-3 i första matchen. I den andra matchen för dagen stog tabellfyran Eslöv för motståndet. Eslöv blev för svåra och vann med 6-2. Segern mot Malmö gör att Taberg är så gott som klara för slutspel med två omgångar kvar att spela.

Tabergs SK fick en bra start på lördagens dubbelmöte i pingisligan mot Malmö och Eslöv. Tabergs etta Fang Zhang fortsätter att prestera bra men i matchen mot Eslöv förlorade hon sin första singelmatch på mycket länge. Eslövs kinesiska Zhao Yan rankad topp 40 i världen blev för svår.
 Zhang vann sina tre singlar i första matchen mot tabelljumbon Malmö, och tappade bara ett set genom matcherna i sista mot Sandra Andersson. Marina Donner i Taberg hade svårt att få spelet att stämma men vann ändå två av tre singlar. Tabergs trea Madeleine Stenqvist hade det svårt och hade inte marginalerna med sig på dom avgörande bollarna. Stenqvist förlorade båda sina singlar med 1-3.

Matchavgörande mot Malmö blev den spännande dubbelmatchen där Zhang och Donner vann med 3-2 mot Malmös Sandra Andersson och par med Angelica Augustsson. Taberg hade ledningen med 2-1 i set men Malmö tvingade fram ett femte avgörande. Och där spelade Taberg bra och kunde vinna det avgörande setet med 11-5.

Malmö IF - Tabergs SK 3-6
S1Andersson, Kajsa - Zhang, Fang 0 - 3
S2Augustsson, Angelica - Stenqvist, Madeleine 3 - 1
S3Andersson, Sandra - Donner, Marina 3 - 2
S4Augustsson, Angelica - Zhang, Fang 0 - 3
S5Andersson, Kajsa - Donner, Marina 1 - 3
S6Andersson, Sandra - Stenqvist, Madeleine 3 - 1
D1Andersson Sandra/Augustsson Angelica - Donner Marina/Zhang Fang 2-3
S7Augustsson, Angelica - Donner, Marina 2 - 3
S8Andersson, Sandra - Zhang, Fang 1 - 3

Den andra matchen för dagen blev en betydligt tuffare uppgift mot tabell fyran Eslöv. Motståndarna Eslöv som kom till spel med kinesiskan Zhao Yan rankad topp 40 i världen. Efter dom sex inledande singlarna var Eslöv i ledningen med 4-2. Tabergs Fang Zhang vann båda sina singlar, medans Marina Donner och Madeleine Stenqvist förlorade sina matcher. Samtliga singelmatcherna slutade 3-0 i set för segraren. Dubbelmatchen som följde var då ytterst viktig för Taberg om man skulle ha chans på seger. Marina Donner och Fang Zhang ställdes mot Eslövs Zhao Yan och Naomi Owen. Donner och Zhang i Taberg gick upp till 2-0 i set, men Eslöv kom tillbaka till 2-2. I det avgörande setet hade Tabergs tjejerna ledningen med 8-6, men Eslöv vände och vann det avgörande setet med 11-8. Och tillslut stog Eslöv som segrare efter att Tabergs Zhang och Donner förlorade sina avslutande singlar.

Tabergs SK - Eslövs PK 2-6
S1 Stenqvist, Madeleine - Owen, Naomi 0 - 3
S2 Zhang, Fang - Berge, Sarah 3 - 0
S3 Donner, Marina - Yan, Zhao 0 - 3
S4 Zhang, Fang - Owen, Naomi 3 - 0
S5 Stenqvist, Madeleine - Yan, Zhao 0 - 3
S6 Donner, Marina - Berge, Sarah 0-3
D1 Donner, Marina/Zhang Fang - Owen, Naomi/Yan, Zhao 2-3
S7 Zhang, Fang - Yan, Zhao 0-3
S8 Donner, Marina - Owen, Naomi 0-3 (räknas inte i slutresultatet.)

Taberg ligger på fjärde plats i tabellen med två omgångar kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista