Josephine Tegenfalk. Foto: Håkan Eng/Sveriges Radio
Volleyboll

Gislaved föll i dramatisk match

2:25 min

Gislaved VK har ännu inte lyckats besegra Svedala den här säsongen. Även lördagens elitseriematch slutade med förlust. Det blev en riktig rysare som avgjordes först i skiljeset.

Gislaved tog hem första set med 25-17 och det märktes tydligt att gästernas coach Luke Reynold inte var nöjd med spelet.

Andra set känns så här i efterhand matchavgörande. Svedala började bäst men i mitten av setet kom GVK igen. Sen drog gästerna ifrån ännu en gång och det kändes avgjort vid ställningen 18-23. Gislaved kämpade sig dock i kapp och förbi inför välfyllda läktare i sporthallen. Men inte ens tre setbollar räckte för Gislaved. Några enkla misstag gjorde att rysarsetet slutade 27-29.

Tredje setet var väldigt jämnt men även det plockade Svedala hem. 22-25 och Gislaved såg ut att gå mot sin fjärde raka förlust mot gästerna.

Men till publikens förtjusning gick matchen till skiljeset. Josephine Tegenfalks samarbete med Carrie Beck och Ariel Usher fungerade fortsatt riktigt bra och GVK vann ännu ett spännande set med 26-24.

Gislaved hade sedan 7-5 i skiljesetet men sex bollar senare var ställningen 7-11. Och någon riktig dramatik blev det inte därefter. 9-15 slutade avgörande set och det blev alltså ännu en förlust för Gislaved mot Svedala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista