Rumänska migranter har bott i en slags kåkstad i södra Stockholm. Foto: Lars Pehrson/TT.
Rydaholm/Värnamo

Rumänska migranter i bussolycka

Räddningstjänsten börjar under förmiddagen bärgningsarbetet av den buss med rumänska EU-migranter som natten till söndagen körde av vägen utanför Rydholm, söder om Värnamo. En person skadades.

Det var extrem halka i området så bussen som var på väg till Rumänien med ett 40-tal EU-migranter därifrån körde av vägen vid rondellen i Rydaholm.

De flesta klarade sig men en av chaufförerna skadades  vid olyckan och fick föras till sjukhuset i Växjö.

Växjöpolisen bekräftar för Sveriges Radio att det handlar om de EU-migranter som tidigare bott i ett tältläger i Högdalen i Stockholm och som fått besked om att de skulle bli avhysta om de inte lämnade området. Socialförvaltningen erbjöd dem samtidigt gratis bussbiljetter till Rumänien.

Den resan startade i  Stockholm i igårkväll. Men slutade alltså vid midnatt på riksväg 27, i rondellen vid Rydaholm, precis på länsgränsen mellan Jönköping och Kronobergs län.

EU-migranterna har övernattat i Växjö och  kommer fortsätta resan till hudstade i Rumänien, Bukarest idag. Nu under förmiddagen bärgas bussen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista