Kasper Hedlund, Mullsjö AIS. Foto: Per Söderhjelm/Sveriges Radio.
Innebandy

Stenhård kamp kring slutspelsstrecket

Josef Sankell: Taktiken var att backa hem
1:18 min

Det är hård kamp om slutspelsplatserna i SSL. Mullsjö tappade en stor ledning mot Warberg, men lyckades ändå ta två poäng efter segermål i förlängningen. Jönköping gjorde en tapper insats mot topplaget Falun, men förlorade ändå.

Inte ens en femmålsledning är en trygg marginal när ett lag möter offensiva Warberg. Det fick Mullsjö erfara. Ledningen med 6-1 i andra perioden förvandlades till ett underläge i slutet av tredje perioden.

Mullsjö lyckades dock kvittera till 8-8 och vann sedan matchen efter förlängning. Avgörande 9-8 gjordes av Kasper Hedlund, samme spelare som gjorde kvitteringsmålet.

Med fyra omgångar kvar är Mullsjö på den åttonde och sista slutspelsplatsen på 31 poäng, samma poäng som nian Granlo har.

Lojt Falun fick kämpa mot Jönköping

Jönköping har inget mer än äran att spela för och mot ett topplag som har svårt att tända till kan det räcka en bit.

- Taktiken var att backa hem och kontra. Till en början lyckades vi stänga igen, men de är så pass bra att till slut slinker bollarna in ändå, sade tvåmålsskytten Josef Sankell.

Första perioden var mållös och efter två perioder var det 1-2 och fortfarande jämnt. Men Falun kom tillbaka i tredje perioden och då räckte inte JIK till.

Lånet från Mullsjö, Josef Sankell, tillhörde topparna i JIK. Plus förtjänar också målvakten Martin Jönsson och backen Anton Hedin.

Jönköping-Falun 3-5 (0-0, 1-2, 2-3)
JIK: Josef Sankell 2, Tomas Sladky.
Falun: Alexander Galante Carlström 3, Johannes Larsson 2.
Publik: 385

Warberg-Mullsjö 8-9 efter förlängning (1-5, 3-1, 4-2, 0-1)
Mullsjö: David Gillek 3, Sebastian Palmqvist 2, Kasper Hedlund 2, Kim Hadelund, Johan Nygårdh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".