Behnaz Bahabozorgi är volontär på presscentret i Sotji. Foto: PRIVAT
P4 Morgon

Behnaz från Jönköping hjälper OS-journalister

5:47 min

På plats på OS i Sotji hjälper Jönköpingsbon Behnaz Bahabozorgi journalister från hela världen att bevaka spelen. Hon är en av de 25 000 volontärerna där.

– Tiden går för fort. Man vill stanna upp den lite, nu är det ju bara en dryg vecka kvar och jag vill hinna se alla spelen, fast det går ju inte.

Behnaz Bahabozorgi från Jönköping ansökte om att bli volontär vid ishockeyspelen under OS i Sotji. Men istället handplockades hon till presscentrat där hon nu hjälper journalister från hela världen.

– Det är väldigt roligt att vara här, men jag visste inte att jag var behörig till jobbet. Det kan bli lite svårt med kommunikationen ibland, mitt arbetslag arbetar väldigt internationellt och hjälper journalister från Mexico, Sydafrika, Polen, Kina, Japan och Korea. Vissa länder har högre krav än andra, exempelvis kräver USA svar med en gång, medan japanska journalister blir tacksamma bara vi visar vägen till toaletten.

Har du fått någon svåra som varit riktigt svår eller konstig?

– Det kan vara svårt med alla tillstånden, var alla får fota och vilka färger fotograferna ska ha på sig, beroende på behörighet. Det är lite byråkratiskt i landet, så det svåraste var att läsa in sig på alla lagar och regler.

Det var ju två stora dagar för Sverige i helgen, hur var det att vara på plats då?

– Det var väldigt roligt. Nytt för i år är att man samlar alla medaljörer på samma plats, så det blir en känslosam prisceremoni. Jag fällde en tår, det var väldigt roligt att vara svensk då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista