Fullt hus när studenter och företagare minglade på Nextstep-mässan. Foto:Therese Edin/Sveriges Radio
Jönköping

Årlig karriärsmässa underlättar jobbsökandet

1:11 min

På tisdagen möttes studenter och blivande arbetsgivare under en mässa på Jönköpings högskola. En av studenterna som var på plats för att vidga kontaktnätet inför framtiden var Linnea Karlsson.

– Det är kul att träffa företag och knyta kontakter. Det tar ju bort lite av det dramatiska med att går runt till företag och prata själv. Nu är det de som vill prata med oss, så det är jätteroligt, säger Linnea Karlsson, student vid Tekniska Högskolan i Jönköping.

Den årliga karriärsmässan Nexstep är i år större än tidigare, eftersom både den tekniska och den internationella handelshögskolan deltar. Nybyggda Campus Arena var idag sprängfylld med montrar, där studenterna hade möjlighet att gå runt och mingla med företagen.

Christoffer Sundberg som är projektledare för mässan tycker att det är viktigt för studenterna att få träffa företagen.

– Vi ser det som en chans för dem att knyta kontakter inför framtiden, fixa sommarjobb, internships, heltidstjänster och allt vad nu kan vara. Det är ett perfekt tillfälle att få in foten i arbetslivet, säger Christoffer Sundberg.

Omkring 60 företag hade representanter på plats under dagen. En av dem var Scanias Anne Swebilius som letade nya, eventuella medarbetare.

– Vi har alltid behov av utbildade människor, och här finns ju goda möjligheter med bra utbildningar för vår del, säger Anne Swebilius.

Kommer ni knyta några nya kontakter här idag?

– Det tror jag säkert. Det finns alltid många intresserade studenter som vi tar med oss information om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista