1 av 2
Kommunalrådet Gottlieb Granberg är hellre ute än inne och bloggar. Foto Peter Jernberg/Sveriges Radio.
2 av 2
Gamla gummifabriken Värnamo byggs om i en första etapp. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio
Värnamo

Nu erkänner de fel i gummifabriksprojektet

1:08 min

Kontroversen kring satsningen på gummifabriken i Värnamo fortsätter och nu erkänner ledande moderater att misstag har begåtts sedan projektet påbörjades.

Anledningen till att Moderaterna rannsakar sig själva är att den moderata styrelseledamoten Carina Arvidsson Löw bestämde sig för att lämna sina politiska uppdrag för några dagar sedan.

– Vi är rätt frustrerade, till och med arga, för här mister vi en politiker som vill någonting på grund av otydlighet i ansvarsfrågorna när det gäller gummifabriken, säger Gottlieb Granberg (M) är vice ordförande i kommunstyrelsen.

Ända sedan 2008, när Värnamo kommun bestämde sig för att köpa den gamla gummifabriken i Värnamo och göra om den till någon sorts utvecklingscentrum, har satsningen varit omtvistad. 

Flera Värnamopolitiker har lämnat sina uppdrag sedan den kontroversiella satsningen påbörjades. Senast i raden är alltså den moderata kommunstyrelseledamoten Carina Arvidsson Löw, som tycker att ansvarsfördelningen i gummifabrikssatsningen har varit för dålig.

Hennes avhopp har fått Moderaterna att erkänna att det faktiskt har begåtts misstag, men de vill inte peka ut nån enskild som begått dem.

– Det är många som har gjort fel - jag nästan säga alla, men det kan ju också bli fel - och även vi. Det är ju viktigt att man inte fortsätter göra fel nu. När beslutet för etapp ska komma måste det vara tydligt med ansvarstagandet, säger Gottlieb Granberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista