1 av 3
Hålet där pojken försvann var bara 30 centimeter brett men över en meter djupt. Foto: Jimmy Wigell / Sveriges Radio
2 av 3
Polisen sökte systematiskt på Öxnehaga. Arkivbild: Peter Jernberg/Sveriges Radio
3 av 3
Gropen grävdes snabbt bort efter att pojken hittats. Arkivbild: Emma Johansson/Sveriges Radio
Jönköping

Psykisk ohälsa bland personal efter grop-olycka

Personalen som arbetade på förskolan på Öxnehaga i Huskvarna när en fyraåring trillade ner i ett en meter djupt slukhål, mår så psykiskt dåligt att de fortfarande behöver hjälp med krishantering.

Det var i januari som pojken trillade ner i en grop på förskolans lekplats, ett hål som skapats av en stubbe som ruttnat under marken och skapat ett tomhål. Den ramlade pojken ner i och satt fast i fyra timmar.

Till slut hittades pojken välbehållen men medtagen och nedkyld. Men de fyra timmarna som man letade efter pojken, och inte visste vad som hänt med honom, har påverkat förskolepersonalens psykiska hälsa så starkt att man fortfarande behöver hjälp med krishantering.

Det skriver förskolechefen i ett tillbud till Arbetsmiljöverket. Eftersom händelsen gällde ett barn kan man inte göra en anmälan om händelsen, eftersom barnet inte täcks in i begreppet arbetstagare.

Kullen där gropen skapats grävdes snabbt bort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".