Basket

Nässjö Basket stänger av Brown efter drogmisstankar

Basketligalaget Nässjö Basket stänger av sin amerikanske spelare Taylor Brown med omedelbar verkan då han vägrade att ställa upp på ett drogtest.

Efter hemmaförlusten mot Sundsvall i tisdags kväll ska Brown ha agerat drogpåverkad och han konfronterades av klubben, men nekade. Men när klubben erbjöd honom att lämna ett urinprov vägrade han. På sin hemsida skriver Nässjö Basket:

– Misstankarna är alldeles för starka och det är vår skyldighet att ta dem på fullaste allvar. Miljön i Nässjö Basket ska vara helt drogfri, säger Classon som också hänvisar till Svenska Basketbollförbundets respektive Riksidrottsförbundets policy.

Brown hade kontrakt med klubben säsongen ut, men har nu alltså spelat färdigt i klubben. Alla andra spelare och coacher kommer också att erbjudas möjligheten till drogtest

– Vi misstänker ingen annan. Det här drogtestet är inte värre än att busschaufförer gör alkotest. Vi tar starkt avstånd mot droger. I Nässjö Basket spelar vi rent. Våra grundläggande värderingar är betydligt viktigare än resultat på planen, säger ligalagets head coach Stefan Timbus. Brown är den ende i truppen som har avböjt möjligheten till att lämna ett urinprov.

– Vi har en tydlig drogpolicy och därför är det viktigt att agera snabbt. För oss är det av högsta vikt att våra elitspelare är drogfria. De ska vara föredömen för andra spelare och medlemmar i vår förening. Ingen mår bra av spekulationer, men tyvärr vill inte Brown samarbeta med oss på den punkten och då ser vi ingen annan utväg än att avsluta samarbetet med honom, säger Classon i texten på klubbens hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista