Värnamo

Kommunanställdas brevlådor svämmade över

0:47 min

Runt 50 kommunanställda i Värnamo överöstes med e-post igår. Deras mejlkorgar lådor fylldes med hundratals, till och med tusentals brev, innan man fick stopp på det.

– Det var flera som kom och undrade - vad är det som händer, för det rasslade på rätt friskt med brev, berättar IT-chefen Håkan Axelsson.

Det var en av gruppadresserna som kommunen har som drabbades. Gruppen har runt 50 medlemmar, både politiker och tjänstemän, och IT-chefen själv var en av de som fick ta emot stora mängder meningslös e-post.
– Gruppen skickade iväg ett mail till en person utanför kommunen, han hade en full brevlåda och då svarade mejlsystemet att den här brevlådan är full och sedan skickade det tillbaka till gruppadressen och det spreds i kommunen och så skickade det tillbaka till den externa adressen som svarade att brevlådan var full.

Mejlen började sedan studsa fram och tillbaka och genererade på kort tid stora e-postmängder.
– Vi får titta över vad som brustit i våra inställningar, säger Håkan Axelsson, som menar att det som hände var mer jobbigt än allvarligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista