Foto: Anna Johansson/Sveriges Radio.
Huskvarna

Blandade reaktioner på strippklubbsplaner

Tobias: Jag tycker det är bra, det behövs i det här kristna samhället.
1:22 min

Reaktionerna i Huskvarna är blandade om planerna på en ny strippklubb. Enligt obekräftade uppgifter planeras strippverksamhet till byggnaden som kallas Uthuset i Huskvarna.

– Det är bra, det behövs mer sånt i det här religiösa samhället. Det är ju vackert att titta på en kvinna om bara alla är med på det, säger Tobias som bor i Huskvarna.

Men alla håller inte med. Rune Janerup är kritisk. 

– Absolut inte, det tycker jag inte tillhör stadsbilden här.

Vad är det som är så illa med en strippklubb då?

– De som bor i närheten kan bli besvärade, det brukar bli mycket stök kring sådant där, säger Huskvarnabon Rune Janerup.

Han är inte den enda som är kritisk. 2012 köpte kommunen ut strippklubben i Barnarp för tre miljoner för att slippa den, och när en ny klubb på Torpa några månader senare slog upp dörrarna så sa man tydligt att den inte var önskvärd.

Den gick senare i konkurs. Men nu finns det planer på en liknande verksamhet i det så kallade uthuset i Huskvarna, samma hus som Ica supermarket och Friskis och Svettis har sina lokaler, enligt uppgifter till P4 Jönköping. Fastighetsägaren Voie Lukic hävdar att han har förts bakom ljuset.

– Vi har över huvudtaget inte diskuterat strippklubb och hade vi gjort det så hade jag sagt nej. Det ligger inte i varken min eller min familjs policy. Vad vi har skrivit kontrakt på är en herrklubb där de skulle träffas, prata, spela kort och biljard och äta lite.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".