Det var snubblande nära att den bollen gått Jik:s väg och in i mål. Foto: Tommy Haag P4 Jönköping
Innebandy

Dystert för Jik:s damer

1:59 min

Jönköpings innebandydamer hade inte mycket att sätta emot i mötet mot serieledande KAIS Mora. Gästerna kunde mycket enkelt vinna med hela 10-2. Därmed blev Jönköpings fjärde raka förlust ett faktum i superligan.

Jik:s damer kom till spel med tunga ben efter förlusten mot Pixbo i fredags. Och ett tabellläge som för närvarande pekar på negativt kvalspel för klubben.

Efter en ganska bra inledning av den första perioden där det fanns en tendens till målchanser, var det ändå Mora som tog ledningen efter dryga fyra minuters spel på ett långskott av Silvana Nötzli. 0-2 kom sedan som ett brev på posten vilket också var ställningen perioden ut.

I mittperioden kontrade Mora in 0-3 redan i upptakten av densamma. Och när Elin Reinestrand stött in målet bakom hemmakeepern Linnea Wallén fram till 0-4, kändes matchen mer eller mindre punkterad. Efter 0-5 fick ändå Jik ett tröstmål i numerärt överläge när Stina Ander slog till.

Tredje rundan blev sedan ingen munter historia direkt. Ytterligare fem mål svarade Mora för, anförda av Amanada Larsson bland annat. Jik lyckades göra ett framåt också genom duktiga  Sophia Persson.

Det återstår nu två omångar att spela av superligan. Jik har kvar att möta Dalen och Täby. En seger i en av dessa matcher kan räcka för Jik för att undvika ett osäkert kvalspel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista