Volleyboll

Frustrerat i Habo efter ny förlust

6:23 min

Frustrationen var påtaglig hos Habo Wolley och tränaren Robert Blomqvist efter förlusten med 0-3 på hemmaplan mot Tierp. Trots detta ser han med tillförsikt fram emot de avslutade matcherna i Elitserien.

Viktiga poäng stod på spel för Habos del i hemmamatchen mot Tierp. Trots detta blev det ytterligare en förlust då gästerna vann med 3-0 i set.

Habo inledde matchen uselt och släppte snabbt upp Tierp i en ledning med tio bollar. Två snabba time out från Habos sida fick en viss rätsida på spelet, men uppförsbacken var redan för stor och förlusten i första set skrevs till 20-25.

Andra set blev stundtals irriterat då Habo ansåg sig fått några tveksamma domslut emot sig. Trots detta följdes lagen åt, men i slutet var det Tierp som vann med 25-22. "Vi gör en del dåliga misstag som lag med dåligt självförtroende ofta gör", menar Habos tränare Robert Blomqvist.

Tredje set inleddes jämnt, men ett par tappade bollar halvvägs in gjorde att Tierp kunde gå ifrån till en stabil ledning. En time out från Habos sida fick med laget på banan igen, men förlusten skrevs ändå till 21-25.

Trots förlusten och det jobbiga tabelläget ser Blomqvist med tillförsikt fram emot de tre avslutande matcherna innan slutspelet. "Vi kommer inte underskatta någon, men gör vi det vi ska så kommer vi vinna de tre återstående matcherna."

Habo - Tierp 0-3 (20-25, 22-25, 21-25)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista