Jik:s Martin Källberg var nära att trycka bollen i Siriusmålet. Foto: Tommy Haag P4 Jönköping
Innebandy

Jönköping tappade i tredje

3:06 min

Jönköpings innebandyherrar hade 2-3 inför den tredje perioden efter ett sent mål i första och därmed häng på Sirius. Men när slutsignalen ljöd hade Uppsalalaget vunnit med 8-5. Återigen tappade Jik i en tredje period.

Trots en ungdomsdominerat lag i Jik bjöd man upp till ganska bra match mot Sirius. Visseligen gjorde gästerna matchens första mål efter dryga två minuter genom Peter Berlin. Med mindre en fem minuter kom kvitteringen, när talangen Hannes Blomkvist slog till.

I andra perioden var det jämt och Jik stod upp bra en stund innan Sirius gjorde både 1-2 och 1-3. Då kändes det som luften gick ur hemmaspelarna som började hänga med huvudena. Det var inte mycket som producerades framåt. Men i slutskedet lyckades dock hemmalaget reducera genom Anderas Livh som gav hoppet tillbaka inför tredjerundan.

Men dessvärre lyckades inte Jik behålla sitt fokus i tredje och när Martin Ojaniemi åkte på en två minutare gjorde Sirius 2-4. Därfeter kom 2-5 och då rasade allt samman för hemmalaget. Gustaf Ihrman lyckades dock göra två mål i slutskedet och begränsa förlusten till 5-8.

-De spelar om slutspelsplatser och de var lite hungriga än oss och det var det som avgjorde i slutet, säger Hannes Blomkvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista