IFK Värnamo klarade sig med ett nödrop kvar i Superettan, men nu får inte klubben ordning på ekonomin riskerar de ändå att degraderas till säsongen 2016.
Fotboll

Katastrofsiffror för IFK Värnamo

3:17 min

Superettanklubben IFK Värnamo hade i går årsmöte och det var riktigt dystra siffror som visade upp. Styrelseordförande Kaj Larsson var trots beskedet positiv.

Minskad omsättning, lägre sponsorintäkter, mindre publik, större skulder och inte minst ett minusresultat på nästan 2,4 miljoner kronor. Det här för med sig att elitlicensen hotas.

– Nu handlar det om överlevnad, säger styrelseledamoten Ola Fälth till Värnamo Nyheter.

En handlingsplan för att få ekonomin på fötter måste nu lämnas in till Svenska fotbollsförbundet och senast nästa höst ska allt vara i balans, annars riskerar klubben att flyttas ner i seriesystemet. Så långt tror dock inte styrelseordförande Kaj Larsson att det kommer gå.

- Det förefaller mycket troligt att det inte blir på det viset, säger han till P4 Jönköping.

Larsson garanterar också att klubben kommer att fortsätta vara konkurrenskraftig på fotbollsplanen.

- Vi har sett över konstanderna och dragit ner i spelarbudgeten väldigt mycket, väldigt hårt. Men så finns det två stycken externa sponsorer som har gått in med lite större pengar för att vi ska kunna få spelare till oss med spetskompetens.

- Sen har vi införskaffat nya ledare som vi tror väldigt mycket på, som vi vet är en garanti för att det här kommer bli bra under året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista