1 av 2
Adna Sofradzija. Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
2 av 2
Adna Sofradzija. Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
P4 Eftermiddag

Tennislöftes löfte: Topp tio inom sex år

7:11 min

Hon är bara 15 och har redan klarat av fyra EM-tävlingar i tennis, Adna Sofradzija från Huskvarna - länets nästa stora tennislöfte.

– Lite press känner man ju, men man ska inte ta åt sig. Man ska bara göra sitt bästa varje match och bara gå in och köra, säger Adna som tränar upp mot sexton timmar per vecka.

– Jag umgås inte lika mycket med kompisar och så men det har jag valt själv och jag vill ju satsa på tennisen och bli bäst och då måste man ju offra något. Jag hinner inte med skolan lika mycket, men jag försöker.

Hon beskriver sig själv som en spelare med ett aggressivt baslinjespel med en bra serve, snabb på banan och som läser spelet bra. Dessutom är hon försedd med en riktig vinnarskalle som hatar att förlora.

– Jag har mitt temperament och jag har knäckt några racketar, men det har blivit bättre. Jag har försökt jobba mentalt med att inte bli lika sur. 

I augusti flyttar hon till Båstad för att utvecklas ytterligare som tennisspelare.

Hör inslaget med Adna Sofradzija och hör vad hennes tränare säger om henne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista