Foto: Per Groth/TT.
Värnamo

Värnamo slår tillbaka i sotarkriget

1:37 min

Sotningskriget fortsätter i Värnamo. P4 Jönköping har tidigare berättat att många Värnamobor vill behålla sin gamla sotare när kommunen tagit in en ny entreprenör.

 Det har gjort att ansökningar om bytet från nya entreprenören till den gamla hamnat på hög och kommunen har anklagats för att förhala processen. Men nu svarar kommunen på kritiken där Göran Andersson tycker att de har fått oförtjänt mycket smutskastning.

– Jag som inte varit med i politiken så många tycker det känns ganska irriterande att bli anklagad som man blivit i insändare och artiklar, att kommunen på något sätt myglat i den här affären, säger Göran Andersson.

När Värnamo kommun gjorde en upphandling med en ny sotarentreprenör ville många behålla sin gamla sotare och skickade därför in en så kallad dispensansökan. Runt 1 500 hushåll gjorde detta vilket är många fler än vad man hinner svara på och kritik har riktats mot kommunen, något som de nu vill slå ifrån sig. Gottlieb Granberg är ordförande i miljö- stadsbyggnadsnämnden.

– Det är ju olyckligt att de ska behöva  vänta på sitt val av entreprenör men vi ska ställa det mot att de kanske får fel entreprenör en gång, mot att det blir fel. Det får inte bli fel, säger Granberg.

Många av ansökningarna som skickades in har visat sig vara ofullständiga vilket gör att det hela drar ännu mer ut på tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista