Jönköping

Nya namn på Miljöpartiets lista

1:15 min

Det fanns motsättningar på Miljöpartiets årsmöte i Jönköping igår när det skulle beslutas vilka namn som ska stå på listan till kommunvalet. De gamla namnen rensades bort.

Valberedningens lista hade fått konkurrens av en annan lista som veteranerna i Mp tagit fram. Det fanns alltså redan innan mötet motsättningar. Under mötet igår så fick flera av de gamla rutinerade politikerna som Birgit Sievers och Peter Lundvall lämna plats åt nya.

– Det har funnits ett visst missnöje mot hur politiken har förts. Exempelvis när det gäller den planerade gruvan vid Norra Kärr så tycker många medlemmar att partiet inte varit tillräckligt tydligt i den frågan, säger Margareta Sylvan som nu toppar listan till kommunvalet.

Kommer det bli stora förändringar i politiken nu då?

– Nej det är mycket att säga, men många med mig hoppas på en viss förändring, säger Margareta Sylvan.

Emma Hult som vunnit provvalet och toppade både valberedningens och den alternativa listan hoppade av igår och tänker satsa på riksdagen istället.

Etta på listan till kommunvalet blir Margareta Sylvan och tvåa David Jersenius. Trea Mats Weidman och fyra Jan Hultberg.

Margareta Sylvan sitter idag som ordinarie ledamot av kulturnämnden och är ersättare i socialnämnden. David Jersenius är ersättare i miljönämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista