Senast i höstas stängdes en sträcka på runt 700 meter av Kortebovägen av, vilket skapade stora trafikproblem. Arkivbild: Jessica Sonelius/Sveriges Radio

Nytt trafikkaos i Jönköping

3:48 min

Nu är det snart dags igen. På måndag lär det bli trafikkaos på Väster i Jönköping till alla pendlande Bankerydsbors förtret.

Den här gången är det delar av Kungsgatan i höjd med Åsenvägen i Jönköping som stängs av, från och med måndag den 3 mars. Det är en av stans mest trafikerade gator och man kan vänta sig en hel del trafikstörningar och långa köer.

Enligt kommunen kommer det att vara avstängt i högst två veckor och det är gamla avloppsrör som ska bytas ut. Trafikanter som åker i riktning mot Jönköping uppmanas att helst välja väg 195 under tiden som arbetet på Kungsgatan pågår. Imorgon, fredag, håller kommunen en presskonferens om planerna.

Även tunneln som går under Kungsgatan ska stängas av under en period, så det drabbar också de som går och cyklar. Hannes Ewehag rapporterade direkt från Kungsgatan i P4 Eftermiddag.

Tyck till - hur upplever du trafiksituationen i Jönköping?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista