I samma hus som Friskis & svettis i Huskvarna planeras en strippklubb. Foto: Pernilla Arvidsson / Sveriges Radio
Huskvarna

Slagsmål efter aktion mot strippklubb

"Vi får se om vi gör detta igen"
1:19 min

En protestaktion utfördes igår kväll utanför den nya strippklubben i Huskvarna. Den slutade med slagsmål.

Det var bland andra en grupp från Unga feminister som hade samlats utanför klubben för att störa och protestera mot klubben vid tiotiden igår kväll, det uppger företrädare för Unga feminister för P4 Jönköping.

- Vi gick dit med våra flyers och det blev en ganska bra diskussion med den som var där. Sedan kom det ett gäng utifrån som antagligen skulle in och de tyckte inte om att vi stod där och de blev väldigt våldsamma. De gick våldsamt på oss direkt, säger den unga feminist som P4 Jönköping talar med.

Hon vill vara anonym eftersom protesten och frågan i sig väcker sådana känslor.

Vid elvatiden uppstod ett slagsmål och en person fick uppsöka sjukhus men någon polis var aldrig på plats. Ingen skadades allvarligt.

Det har ju den senaste tiden varit flera turer kring den tänkta strippklubben som ligger i samma hus som gymmet Friskis & Svettis i Huskvarna. Fastighetsägaren har tidigare sagt till P4 Jönköping att han är förd bakom ljuset och enligt flera medier är tillstånden för strippverksamhet inte klara.

Men ändå smygöppnade alltså strippklubben på fredagskvällen genom att en privatperson ska ha hyrt lokalen. Och att det var striptease det handlade om var helt klart säger Unga feminister.

- Det var inte så att han förnekade det. Han ursäktade sig istället och sa att det sker på deras villkor, säger kvinnan.

Hon vet inte om de protesterar igen.

- Med tanke på situationen och bråket så får vi kolla på detta framöver ur ett säkerhetsperspektiv. Vi ska inte utsätta oss för någon fara.

P4 Jönköping har sökt ägaren till strippklubben för en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".