Trollehöjdskolan i Mullsjö. Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio
Mullsjö

Trollehöjdskolan stängs helt

1:17 min

Trollehöjdskolan i Mullsjö tvingas stänga helt idag, tisdag, och eleverna får under en veckas tid plugga hemma i stället.

Orsaken är att den pågående renoveringen av den fukt- och mögelskadade skolan gör att personal och elever mår dåligt och måste flyttas. Renoveringen av Trollehöjdskolan drog igång i januari. Då fick sex av skolans klasser, med elever mellan sexan och nian, flytta ut.

Eleverna flyttades till Kronängsskolan, medan Kronängsskolans elever fick flytta till Mullsjögymnasiet. Men nu måste även övriga sex klasser flyttas ut, eftersom renoveringen får de elever och lärare som är kvar att må dåligt.

– Renoveringen sprider damm och annat som fått flera att reagera, säger skolchefen Magnus Wetterqvist.

Skolan stänger tisdag klockan 9:30 efter att eleverna fått information och arbeten med sig hem att göra. Eleverna får plugga hemma till nästa tisdag, när kommunen hoppas ha andra lösningar för dem.

– Det kan handla om andra lokaler, men vi måste lösa allt först innan vi kan ge besked om hur det blir, säger Magnus Wetterqvist.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista