1 av 2
Dörren till lägenheten där en man i 20-åringen skottskadades i ett mordförsök. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Dörren in till lägenheten är avspärrad. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio.
Jönköping

Man släpptes efter mordförsöket

Granne om skottlossningen: Sambon vill flytta
1:36 min

Den man i 20-årsåldern som greps efter ett skottdrama på Dalvik i Jönköping har nu släppts.

Det var i en lägenhet på Dalvik i Jönköping som en man, också han i 20-årsåldern, hittades skjuten efter ett mordförsök. Mannen fördes till Länssjukhuset Ryhov där han nu vårdas för allvarliga skador, men läget ska vara stabilt enligt polisens vakthavande befäl Maria Lavesson.

– Det var lite gapigt och skrikigt i trappen men mycket mer var det inte. Vi märkte inte av någon skottlossning, man tänker på ljuddämpare men det låter ju mer som en film, berättar en av grannarna för P4 Jönköping.

Mannen som greps var skäligen misstänkt för mordförsöket, alltså den lägre misstankegraden. På tisdagseftermiddagen meddelade dock polisen att anhållandet hävts, mannens släppts och att han avförts från utredningen.

- Under utredningens gång har det framkommit uppgifter som gör att mannen inte längre är misstänkt i ärendet, säger Lisa Hedberg, åklagare på Åklagarkammaren i Jönköping.

Nu ska polisen fortsätta utreda vad som egentligen hände i den där lägenheten på Dalvik i Jönköping igår kväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".