1 av 3
Axel Pettersson är först på 50 meter ryggsim där han slog nytt svenskt juniorrrekord. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio.
2 av 3
I eftermiddag ska Axel Pettersson från Jönköpings Simsällskap tävla i finalen. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio.
3 av 3
Kim Grimberg är projektledare och glad över att få ha arrangerat tävlingen i Jönköping. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio.
Jönköping

Framgång för Jönköpingssimmare i hemmatävling

Axel Pettersson: Jättekul att få ha en så stor tävling i Jönköping
1:32 min

Simtävlingen Grand Prix hålls på Rosenlundsbadet i Jönköping. Och Jönköpings Simsällskaps Axel Pettersson har både slagit rekord och är i final.

– Vi har en otroligt fin arena och det ska vi vara tacksamma för, jag hoppas vi kan arrangera mer sådana här tävlingar. Svensk simning gillar att komma till Jönköping, säger Kim Grimberg som är projektledare för tävlingen.

Under helgen har den tredje delen och finalen av simtävlingen Grand Prix gått av stapeln på Rosenlundsbadet i Jönköping.

Det är andra året i rad som Jönköpings simsällskap arrangerar tävlingen och förutom de 65 simklubbar från hela Sverige som är på plats med 400 deltagare deltar även internationella föreningar från Norge och Ryssland.

– Det har varit jättekul att få ha en så stor tävling som Grand Prix här i Jönköping eftersom många bra simmare från hela Sverige kommer hit, säger Axel Pettersson som under helgen satt två nya svenska juniorrekord i ryggsim.

Jönköpings Simsällskap har haft problem med sjukdomar den senaste tiden men har ändå lyckats bra i helgen.

I eftermiddag väntar finalerna där det redan nu är klart att Axel Pettersson ska simma i 50 meter ryggsim.

– Jag ska försöka simma snabbare än vad jag gjorde nu i morse och ha lite kul, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".