Fotboll

Viktiga poäng på spel i hett derby

Det är dukat för publikfest när Husqvarna FF och Jönköpings Södra drabbar samman i Superettan.

Det är två lag med helt olika formkurvor som möts på Vapenvallen ikväll. Jönköping Södra är, sett till de sex senaste omgångarna, seriens tredje formstarkaste lag med tre vinster och en oavgjord match. Bara Östersund och Gais är formstarkare. Senast blev  det en mycket klar seger hemma mot Syrianska, en match som slutade 4-0.

I kvällens derby möter man seriens formsvagaste lag, hemmalaget Husqvarna som bara tagit tre poäng på de senaste sex matcherna. Det är ett facit som fört laget till ett prekärt läge i tabellen, där man just nu parkerar på näst sista platsen. Husqvarna har tre poäng upp till kvalplats. Senast föll laget borta mot Öster med 1-2.

Jönköpings Södra har fördelen av att ha flera stabila målskyttar i truppen: Fredrik Olsson har gjort nio mål, Daryl Smylie har gjort åtta och Ronny Sabo har gjort sju.

Husqvarna har problem framåt och efter 21 spelade matcher är mittbacken Robin Cederberg fortfarande lagets främste målskytt, han har gjort sex mål varav fyra på straff. Näst flest har Dragan Kapcevic gjort, han har nätat fyra gånger den här säsongen.

Lyssna på matchen i sin helhet, här i webbradion eller i mobilapparna Radiosporten Play alternativt Sveriges Radio Play. Matchen startar 18:30.