Fotboll

Ny derbyseger för J-Södra

2:56 min

J-Södra vann säsongens andra derby mot Husqvarna FF med 2-0 inför storpublik på Vapenvallen, 3613 åskådare. Därmed hakar J-Södra på tätstriden, medan Husqvarna är fast i bottenskiktet.

- Husqvarna gjorde en bra match, men vi satte våra målchanser. Men vi behöver inte be om ursäkt för segern, sade Tommy Thelin.

Daryl Smylie gjorde matchens första mål i mitten av första halvlek. Husqvarna hade några möjligheter att kvittera i andra halvlek. På tilläggstid kom avgörandet när Tommy Thelin placerade in 2-0.

Någon stor match var det inte. Det var mycket spel i sidled och få målchanser. Det dåliga självförtroendet märks i HFF, som i nuläget inte fungerar som ett lag.

Det var den stora skillnaden i matchen. J-Södra var bättre på att ge varandra understöd i defensiven och passningsalternativ i offensiven. Det klickar inte på samma sätt för HFF.

- Vi har en trygghet i laget. Vi jobbar mycket med vårt positionspelet och försöker vinna andrabollar, sade Thelin.

J-Södra har tätkänning med sina 35 poäng, som i nuläget räcker till en femteplats. Husqvarna har nu fem raka förluster och är fast förankrade i botten på nedflyttningsplats.

Husqvarna FF-J-Södra 0-2 (0-1)
Mål: Daryl Smylie, Tommy Thelin.
Publik: 3613