Mobil distriktssköterska om (S) vinner

Rullande distriktsmottagning och flexiblare öppettider på vårdcentralerna lovar Socialdemokraterna om de får majoritet efter valet

Vallöftena från dom olika partierna duggar tätt just nu

Senast i raden är Socialdemokratiska landstingsgruppen som lovar en mobil distriktssköterskemottagning om de vinner valet.

– Vi Socialdemokrater sätter fokus på tillgänglighet och delaktighet nära patienterna istället för att patienterna ska söka sig längre bort, framhåller Marcus Eskdahl och Carina Ödebrink, ordförande för Socialdemokraternas landstingsgrupp respektive socialdemokratiskt landstingsråd.

Partiet menar att patienter inte ska behöva åka flera mil för till exempel provtagning istället ska en buss med en disktritssköterska komma till orten.

Partiet lovar också flexiblare öppettider på vårdcentralerna och att patienter inte ska behöva vänta mer än en timme på akuten.

Men förslagen kräver resurser och socialdemokraterna menar att det nationellt avsätts två miljarder kronor extra för att höja kvaliteten och öka personalstyrkan i vården. För Jönköpings län innebär det en förstärkning med 71 miljoner kronor.