Hockey

HV:s tränare: Jag tror stenhårt på oss

4:41 min

När de som är inblandade i SHL själva fick säga vad de tror om säsongen, svarade de föga förvånande att de tror på sig själva.

Inför varje säsong så har alla elitklubbar i de allra flesta sporterna ett upptaktsmöte där tränarna och kanske några spelare från alla klubbar träffar media för att berätta vad de tror om säsongen. HV 71:s tränare ser positivt på säsongen.

I förmiddags samlades SHL-klubbarna i ishockey på Norra Latin i Stockholm och där var förstås HV:s nye tränare Andreas Johansson på sitt allra första upptaktsmöte faktiskt eftersom han är huvudtränare från start i en klubb för första gången.

– Jag tror väldigt mycket på vårt lag och på den mentaliteten som vi har skapat på träningarna, säger Andreas Johansson.

Andreas Johansson kommer närmast från Södertälje SK där han under våren varit huvudtränare. Dessförinnan har han gjort två säsonger som assisterande tränare i Färjestads BK. Och när alla tränare fick frågan vem man trodde skulle vinna säsongen så tippade han Färjestad som Svenska mästare.

– Det var med ironi. Jag tycker frågan är lite konstig, den ställs ju varje år och om man inte svarar sitt eget lag så tror man inte på sitt lag, det är konstigt. Färjestad vill ju vara störst och bäst så då sa jag så, men jag tror stenhårt på oss, säger Andreas Johansson.

Även Calle Ridderwall som spelar sin första säsong i HV-tröjan.

– Jag har varit sju år i USA, ett år i Tyskland bland annat, det ska bli hur kul som helst att komma hem till Sverige nu, säger Calle Ridderwall.

Hur ser du på framtiden?

– Jag tar en säsong i taget så får vi se hur det går. Det kan bli ett år i Sverige, eller resten av min karriär, jag tar det som det kommer.

Hur känns truppen, vet ni var ni står?

– Det vet man ju aldrig innan man mött motståndarna. Men tempot på träningarna är högt. Jag kommer inte på något lag jag spelat med som haft så högt tempo på träningarna, det är fantastiskt, kom gärna och kolla på oss om du har vägarna förbi, säger Calle Ridderwall.