Eksjö

Kommunalråd flyttar kontoret till Mariannelund

2:15 min

En dag i veckan gör Tomas Erazim, kommunalråd i Eksjö kommun, något unikt. Han flyttar nämligen ut sitt kontor från stadshuset i Eksjö till Mariannelund.

Det var för snart tre år sedan som kommunalrådet i Eksjö och moderaten Tomas Erazim bestämde sig för att flytta ut sitt kontor en dag i veckan till Mariannelund. Han menar att det är viktigt som politiker att finnas på plats även i kommunens mindre orter, orter där människor inte har samma förutsättningar som i centralorten Eksjö. Han tror också att han blvit en bättre politiker.

Ibland är det väldigt lätt att bara ha fokus på centralorten Eksjö. Jag har fått en större förståelse hur det är att bo i en mindre tätort utanför centralorten.

Tomas Erazim har fått efterföljar. Socialdemokraten och opositionsrådet Diana Laitinen finns numera också en dag i veckan i Mariannelund. Och Tomas uppmanar politiker i andra kommuner att göra likadant.

När vi går emot större regioner så blir det ett större behov för att inte gapet mellan medborgare och beslutsfattare ska bli för stort. Så tror jag att det är helt nödvändigt om vi som politiker ska ha kvar en legitimitet hos medborgarna att vi inte stänger in oss i stadshuset, utan åker ut och finns tillgängliga för dom som har synpunkter, tankar och åsikter.