Jönköping

Barkvällar i mångfaldens tecken

3:53 min

Det behövs fler mötesplatser i Jönköping där alla känner sig välkomna. Det tycker Emil Qvarnström som nu anordnar en rad barkvällar under hösten med fokus på just mångfald.

– Jag som själv är HBTQ-person har ju sett behovet och vet själv att det är skönt att veta att det finns ett ställe dit man kan gå och känna sig välkommen, även som HBTQ-person. Givetvis så vill alla ställen i Jönköping säkert att alla ska känna sig välkomna. Men vi vill trycka på och visa på att det här är ett ställe för alla, säger Emil Qvarnström som är initiativtagare till klubben.

Det står att man är välkommen oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, funktionshinder eller sexuell läggning. Det känns ju ändå som att det ska vara en självklarhet när man kommer till en klubb?

– Ja, absolut. Men man behöver inte gå längre än till Sveriges gränser för att se att hoten mot HBTQ-personer faktiskt fortfarande finns. Det visar att det faktiskt behövs koncept som detta som visar att vi står upp för alla människors lika värde, säger Emil Qvarnström.

Barkvällarna går under namnet Diversity Saturday och kommer att anordnas en gång i månaden i baren på John Bauer Hotel.