Höglandet

Klubbar bjuder på världsbandy

3:16 min

När de två stora i bandyvärlden, Sverige och Ryssland, generalrepeterar inför VM i Chabarovsk så gör de det på Höglandet.

Det blir en landskamp i Stinsen Arena i Nässjö på fredagen den 23 januari och en i Sapa Arena i Vetlanda på söndagen den 25 januari.

Det är 60 år sedan i vinter som Sovjet gästade Sverige första gången och spelade 2-2 i en landskamp på Stadion i Stockholm. Därefter spelades det en kombinationsmatch i Nässjö mitt på eftermiddagen inför 11 500 åskådare och det blev hemmaseger med 6-5. Det berättar de arrangerande klubbarna i ett pressmeddelande.

Svenska förbundskaptenen Jonas Claesson, med bostadsort Bellö, får i dessa matcher något av hemmaplan, med tre till fem mil åt vardera hållet.

Och en annan som definitivt får hemmaplan, åtminstone i en av matcherna, är Vetlandaspelaren och forwarden Johan Löfstedt. 

– Vi har fått till ett dubbelmöte med ryssarna, det ger ju oss en viss pr, vi gör det för att det är kul med bandy och vill återskapa ett intresset för sporten samtidigt som vi vill bjuda våra supportrarsponsorer och alla övriga Höglandsbor på en riktig riktig bandyfest, säger Callis Jonasson som är vice ordförande i Vetlanda BK.