Val 2014

S: Vallöftena som alliansen brutit

Socialdemokraterna i Jönköping går nu ut och anklagar den styrande alliansen för att ha brutit åtta av sina vallöften från de två senaste valen. 

Socialdemokraterna menar att vallöftena om mindre grupper på förskolan, lägre biljettpriser i kollektivtrafiken, nya ishallar och ytterligare fem vallöften inte blivit av och tycker att främst Moderaterna lovar mycket de inte kan hålla.

Men moderata kommunalrådet Mats Green slår tillbaka och kallar listan från Socialdemokraterna för full av felaktigheter och taget ur luften.

Green menar att man inte lovat allt det Socialdemokraterna påstår eller så har man genomfört det. Han menar att man fått mindre grupper i förskolan, satsat tio miljoner på delade turer i äldreomsorgen, byggt en ny curlinghall på Elmiaområdet och är på gång med en ny kanotstadion.
Lägre priset i kollektivtrafiken har det inte blivit, ett vallöfte som Mats Green inte vill kännas vid och någon flytt av järnvägen från Vätterstranden har heller inte blivit av, något som Moderaterna gick ut hårt med i valrörelsen för fyra år sedan.

Men Socialdemokraterna kallade till presskonferens i dag för att berätta för medierna om hur den moderatledda majoriteten i Jönköpings kommun har lovat mycket i valen genom åren, men inte genomfört allt det som de lovat.

Men Mats Green, moderat kommunalråd, ifrågasätter alltså varifrån Socialdemokraterna fått alla löftena ifrån och menar att man genomfört eller påbörjat dom vallöften man gett.
- Det är mest påståenden och felaktigheter tagna ur luften. Vi är stolta över hur vi gått framåt sedan 2006, säger Mats Green.

Vallöftena som S menar att alliansen i Jönköping inte hållit:

Lägre biljettpriser i kollektivtrafiken
Mindre grupper i förskolan
Slopa delade turer i äldreomsorgen
Jönköpings riviera -nedgrävd järnväg
Nya ishallar
Ny idrottshall
Ny curlinghall
Ny arena vid Elmia
Ny kanotstadion