Habo kommun

Därför äter Maria kräftor varje dag

2:34 min

Hur man kokar dem, äter dem och vad man serverar till - allt det här får du veta av Maria Carlén som gästade Kajsa & Håkan i dag. Hon fick också en utmaning - att övertyga Håkan om att kräftor är gott.

Programledare Håkan Eng tycker det är överskattat med kräftor och köper i stället kräftstjärtar.
– Så man slipper hålla på.

Maria Carlén från Habo, kräftexpert som var gäst hos Håkan & Kajsa i P4 Förmiddag i dag sa att Håkan skulle ändra sig.
– För han ska få smaka riktigt goda.

Kräftorna hon hade med sig hade hennes man fiskat. Kvällar och nätter ägnar paret sedan åt att koka kräftorna. 
– Sen packar man ner dom i fina hinkar och sen är dom färdiga att äta.

Och äter kräftor, det gör Maria Carlén, som är med och driver Carléns Fisk i Brandstorp, varje dag.
– Vi måste proväta i varje kok så man inte har misslyckats.

Hur ska en god kräfta smaka?
– Den ska vara salt, men inte översalt och så massor med krondill måste man ha haft när man kokade den och ett litet uns socker.

Hur gick det då? Lyckades Maria Carlén övertyga Håkan om att det är gott med kräftor? Lyssna i ljudfilen ovan. Längst ner i artikeln hittar du hela inslaget.