Foto: Fredrik Sandberg/TT
Jönköpings län

Lyssnare berättar om sjuka hus

5:33 min

Sedan P4 Jönköping drog igång granskningen av fuktskadade och mögliga hus är det många som hört av sig.

En kvinna som blev sjuk av en arbetsplats med fuktskadade lokaler, en forskare som menar att kommuner lägger locket på och en vårdcentral som är tvungen att bytas ut på grund av mögel. Det är något av det du hört om i P4 Jönköpings rapportering om sjuka hus.

Och det fortsätter att höra av sig lyssnare som har olika saker att berätta om fukt- eller mögelskadade hus. I eftermiddag hörde du ett par av dem.

Susanne Kleén i Värnamo till exempel berättade om Trälleborgsskolan, som nu är delvis avstängd på grund av fukt och mögel.
– Jag var och hälsade på mina barn i skolan och kände något i näsan och ögonen, det hände flera gånger och även personalen hade rätt så stora problem.

Det här var ett antal år sedan och Susanne Kleén påtalade problemen för ansvariga.
– Det gick ett tag, sedan blev det föräldramöte och sedan möte med rektor, sedan gjordes det tester som visade att det var något.

En annan som hört av sig till P4 Jönköping är saneraren Jerker Andersson från Ljungby.
– Jag möter mycket problem, mögel, fuktskador, bakterier och vi möter också många människor som befarar att de blivit allergiska i de här miljöerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista