Adil Zandi är ordförande i kurdiska kulturföreningen. Foto: Rebecka Montelius/ Sveriges Radio.
Jönköping

Många vill demonstrera mot terror

Adil Zandi: Vi förväntar oss att det kommer mellan 200 och 300 demonstranter
2:18 min

Intresset är stort för den demonstration mot terrorgruppen Isis våld i Syrien som anordnas i Jönköping imorgon. Arrangörerna tror att mellan 200 och 300 personer kommer delta.

Demonstrationen sker som stöd för invånarna i den syriska staden i Kobane och i andra städer som utsätts för den fruktade terrorgruppen Isis. Kurdiska kulturföreningen där Adil Zandi är ordförande är med och anordnar demonstrationen som går från Hovrättstorget mot Rådhusparken i morgon.

- Vi förväntar oss att det kommer mellan 200 och 300 demonstranter.

Varför gör ni det?

- Vi vänder oss till alla folk, alla regeringar och europeiska länder för att de ska hjälpa våra folk där nere, både humanitärt och om det går att skicka trupper för att skydda folk från den här massakern som vi tror att det ska bli.

Adil Zandi säger att de skickat brev till flera andra organisationer också och de förväntar sig att de också ska delta. I föreningens lokaler i en källare i ett flerfamiljshus sitter några män och skriver plakat.

- Vi har skrivit ”stoppa teroristerna”, ”hjälp kurder” och ”stoppa Isis i Kobane”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".