Linda tar över styret i Mullsjö i minoritet

Det blir ett styre i minoritet för Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterparitet i Mullsjö.

Idag blev det klart att det blir maktskifte i Mullsjö. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet har kommit överens om att regera i minoritet.

Sandhemsbon Linda Danielsson, socialdemokrat och snart ny ordförande i kommunstyrelsen, tror inte att det kommer att bli något problem.

– Det betyder ju att man får ha ett gott samarbete och en dialog partierna emellan när man har större frågor som ska genomföras.

Kommer ni att i första hand vända er mot allianspartierna eller blir det Mullsjö framtid eller Sverigedemokraterna?

– Jag tar för givet att alla partier som sitter i fullmäktige och är representerade i fullmäktige, sitter på den platsen för att göra det så bra som möjligt för Mullsjö kommun.

Vad är det för utmaningar du ser framöver för Mullsjö?

– Vi behöver utveckla, vi behöver bygga bostäder, vi behöver bygga nya förskolor. Vi ser ju fram emot att den nya vägen (riksväg 26/47) kommer igång och byggs under mandatperioden. Det påverkar ju också positivt, säger Linda Danielsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista