1 av 2
Kevin Lundgren, foto: David Westh/Sveriges Radio
2 av 2
Kevin Lundgren, foto: David Westh/Sveriges Radio
Innebandy

Kevin hade show när Mullsjö vann

Kevin Lundgren, Mullsjö: Vi hade enormt mycket vilja idag
1:40 min

Fyra mål svarade han för, Mullsjös succéman Kevin Lundgren, när Mullsjö fick revansch på Storvreta.

Mer kamp än skönspel, så kan man sammanfatta den första perioden mellan Mullsjö och Storvreta. Att det skulle förhålla sig så var knappast en överraskande med tanke på de heta känslorna i vårens kvartsfinalserie mellan lagen.

Det smällde rejält från start och framför allt Storvreta drog nytta av domarnas något svajiga insats, något som bland annat resulterade i två relativt tveksamma utvisningar för hemmalaget redan i första perioden. Under Storvretas första power-play tog det bara femton sekunder innan Albin Sjögren kunde kvittera Mullsjös ledning - en ledning de tog redan i fjärde minuten då Kevin Lundgren gjorde sitt första mål.

Storvreta kunde även ta ledningen ganska kort efter sin kvittering då Albin Sjögren gjorde sitt andra mål. Innan perioden var över hann dock Mullsjö med en kvittering, som kom då Storvretas Gustaf Bäckström satt utvisad efter en tuff tackling.

2-2 var i det läget rättvist, det var knapert med målchanser och båda lagen var duktiga på att skära av och täcka när skott-tillfälle gavs.

I andra perioden tog Mullsjö tag i taktpinnen och var det något bättre laget. 

Matchens stora spelare, Kevin Lundgren, fortsatte att producera och visade en smått hysterisk målform. Två nya mål i andra perioden gav Mullsjö en tvåmålsledning innan Rudd i Storvreta kunde reducera på straff. Lundgren ha visat sig vara en oerhört lyckad värvning av Mullsjö - smart, teknisk och med näsa för att vara på rätt ställe. Idag resulterade det alltså i fyra mål.

– Ja, det var helt sjukt, fyra mål i rad... Helt underbart. Jag vet inte om jag gjort fyra mål i rad någon gång, jag tror inte det, sade Lundgren efter matchen.

I tredje perioden lugnade det fysiska spelet ner sig något och Mullsjö kunde med frenesi i försvarsspelet hålla koll på Storvretas alla stjärnor. Ganska tidigt i perioden kunde Daniel Gidske utöka Mullsjös ledning, via matchens andra straff. Mika Kohonen, som gjorde  comeback idag efter en time-out, reducerade med fem minuter kvar. Kort därefter ville dock Mullsjös Jimmie Petersson ta hela världen i sin famn då han rakade in 6-4 efter en smart framspelning av Sebastian Palmqvist.

I slutet tog Storvreta ut målvakten för att skapa press, de lyckades får till 5-6 men storspelande målvakten Benjamin Löfdahl - som för första gången den här säsongen visade upp de kvaliteter som tog honom till landslaget för ett par år sedan - höll rent. Mullsjö vann med 6-5 och bröt en förlustsvit om tre matcher.

Mullsjö AIS - Storvreta IBK 6-5 (2-2, 2-1, 2-2)

Mål Mullsjö: Kevin Lundgren 4, Daniel Gidske (straff), Jimmie Petersson

Mål Storvreta: Albin Sjögren 2, Mika Kohonen, Alexander Rudd (straff), Rasmus Sundstedt

Skott: 15 - 28 (4 - 6, 6 - 11, 5 - 11)

Publik: 945

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".