Arkivbild, foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Fotboll Superettan

Husqvarna åker ur Superettan

Issa Iskander:"Jag ska göra allt för att få uppleva Superettan igen"
4:33 min

Det blir division ett för Husqvarna FF nästa år. Igår jagades viktiga poäng mot Degerfors men matchen slutade oavgjort 1-1 och när Assyriska senare vann borta mot Östersund var hoppet ute för Husqvarna.

Tabelljumbon Husqvarna har gjort sitt i superettan och får spela i division 1-fotboll nästa år. På lördagen spelade laget 1-1 borta mot Degerfors, och när Assyriska några timmar senare vann med 2-1 borta mot Östersund var hoppet ute för Husqvarna.

När Assyriska vann mot Östersund fick det laget 26 p och hoppet var ute för HFF som bara hade 22 poäng eftersom det fanns tre poäng att spela om. Därför blir det alltså division ett för Husqvarna nästa år.

-   Jag vet inte om vi är så dåliga som tabellen säger men tabellen brukar inte ljuga, sa Dragan Kapcevic, spelare i HFF direkt efter matchen då det forfarande fanns lite hopp.

I Klubben är de förstås besvikna idag.

- Det är väldigt tråkigt men det gäller att alla tar sitt ansvar. Jag kommer göra allt för att vi ska ta oss upp i Superettan igen, säger sportchefen Issa Iskander.

Att spela i Superettan kräver sitt menar han.

- Superettan kräver en viss kvalite och den kvaliten har vi inte haft. Vi har haft superettans absolut lägsta budget, säger Iskander.

- Kommer ni byta ut tränarna?

- Nej, vi har två år kvar med Niklas Tagesson och det har vi med Giles Stilles också, men med honom har vi en option som båda parter kan säga upp och i dagsläget vet jag inte vad som händer med honom.  Vi får sätta oss ner i föreningen och se om vi har råd att ha kvar två tränare, säger Issa Iskander.

I och med vinsten för Assyriska klättrade de tillfälligt förbi Landskrona och upp över nedflyttningsstrecket.

  För Degerfors innebar poängen mot Husqvarna att laget i praktiken är klart för spel i superettan nästa säsong.

  Den näst sista omgången fullbordas på söndagen och måndagen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".