Miljöpartiet i Jönköpings län

Turbulensen i MP fortsätter

1:42 min

Miljöpartiets förhandlare avgår nu, efter skarp kritik från medlemmarna.

I ett brev till partiets medlemmar krävde Miljöpartiets landstingsledamöter att regionförhandlarna skulle avgå. Förtroende var missbrukat hette det. Nu har så skett och nya förhandlare valts in.

Miljöpartiet har under lång tid skakats av interna konflikter och i fredags kunde P4 Jönköping avslöja hur Miljöpartiets fyra landstingsledamöter, i ett brev till partiets medlemmar, krävde att regionförhandlarna skulle avgå.

Enligt ledamöterna hade förhandlarna förbrukat sitt förtroende när de kom överens med allianspartierna i Landstinget om att styra i minoritet.

Igår på Miljöpartiets regionala höststämma fick det igenom sitt krav. De tidigare förhandlarna Peter Bruhn och Peter Lundwall avsade sig själva sina uppdrag.

- Jag vill inte spekulera i varför de valde att avgå, men vi valde på sittande möte att välja de nya, säger Andreas Henriksson som utsetts till talesperson för höstmötet.

Han vill inte uttala sig om vad som hänt tidigare men konstaterar att de nya förhandlarna valdes av ett enigt höstmöte.

- Jag är bara utsedd till talesperson för höstmötet, säger Henriksson.

Nya regionförhandlare för Miljöpartiet blir nu Mats Weidman, Etelka Huber och även Annica Nordqvist, som var en av de fyra som krävde de tidigare förhandlarnas avgång.