Innebandy

Stina sköt segern till Jik

Stina Ander: Det ska inte bli så här nervigt
2:27 min

Jönköping gick segrande i striden mot Falun. 

Underläge 4-5 vändes till seger efter att Kaisa Reingård sett till att Jik fick till en förlängning fram till 5-5. Därefter kunde Stina Ander fixa segermålet med sitt tredje mål för kvällen.

Det bjöds på en oerhört svängig match i Jönköping Arena när de två bottenlagen drabbade samman. De första minuterna var det Jik som dominerade men efterhand tog gästerna över mer och mer. Trots det var det Jik som hade ledningen efter den första perioden med 2-0. Kanske ett mål för mycket sett till matchbilden.

I andra perioden fick hemmalaget rena drömöppningen när Stina Ander slog till med ett långskott och då var känslan att Jik skulle få med sig en trepoängare. Men så blev det inte alls. Falun kom tillbaka starkt och hade 4-4 inför slutrundan. Försvarspelet var inte alls bra.

I den tredje perioden var det mycket kamp på planen med ganska så hårt spel. Jönköpings kändes slitna och det utnyttjade också Falun med att göra 5-4 genom Lovisa Stenberg som slog in en retur framför målet. Jik hängde med huvudena och fick därefter knappast låna bollen. Men med 22 sekunder kvar kunde ändå Kaisa Reingård trycka in 5-5 målet vilket innebar förlängning i matchen. En förlängning som alltså Jönköping tog tillvara på bästa sätt.

Efter sju omgångar har Jik skrapat ihop 8 poäng.

-Helt okey. Som sagt vi har mött Huddinge och Täby och förlorat, så efter det här måste man vara nöjd, säger tremålsskytten Stina Ander.

Jönköping-Falun   6-5 (e förl (2-0, 2-4, 1-1, 1-0)

Jönköping: Stina Ander 3, Kajsa Reingård 2, Mathilda Groth. Falun: Frida Lindgren 2, Lovisa Stenberg 2, Malin Sjöberg.

Publik: 253.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".