Mordet Norrahammar

Misstänkta för mord flydde från Jönköping i taxi

1:05 min

De två personerna som greps misstänkta för mord och mordförsöket i Norrahammar i natt ska enligt polisen ha flytt från Jönköping i en taxi.

Enligt John Nilsson, inre befäl vid polisen i Kronobergs län ska ett vittne sett två personer hoppa in i en taxi någonstans i Jönköping. Efter det bevakade polisen taxins färd längs E4:an på väg söder ut.

Polisen stannade bilen i höjd med Örkelljunga i Skåne län och grep de två personerna som misstänks för mord och mordförsöket på två män i Norrahammar i natt.

Först ville man stoppa bilen redan i Ljungby, men då fanns inte tillräckligt med poliser tillgängliga för att man skulle kunna göra det på ett bra sätt. Därför valde man att vänta till Örkelljunga.

Det var vid klockan 01:30 i natt som polisen fick ett samtal om skottlossning i Norrahammar, i bostadsområdet Tallhagen, utanför Jönköping. Två män hittades svårt skadade och en konstaterades senare död.

Även taxichauffören togs med till förhör i Jönköping. Men det finns, enligt John Nilsson, inga brottsmisstankar mot den personen.

– Jag antar att man hämtade taxichauffören till förhör för att man skulle försäkra sig om att man får med honom om det skulle vara så att chauffören är lierad med gärningsmännen.

Senare på morgonen anhölls de två pojkarna, som båda är under 18 år, av åklagaren. Båda är hemmahörande i Malmö.

Själva gripandet utanför Örkelljunga beskriver polisen som odramatiskt. Enligt John Nilsson hade man bra koll på fordonet.

– Exakta detaljer kan jag inte gå in på, men vi hade dold bevakning på den här taxin så vi visste vart den höll hus hela tiden.