Sverigedemokraten Helena Elmqvist, Kulltorp. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
Gnosjö

Alliansen får hjälp av SD

Sverigedemokraterna kommer att stötta Alliansen i Gnosjö, så det blir fortsatt borgerligt styre där. 

I praktiken är det klart, fast inget förslag presenterats av Alliansen ännu.

Vi kommer lägga vår röst på Alliansen.

Allt tyder på att det blir ett Alliansstyre i Gnosjö, med stöd av Sverigedemokraterna. Först vid kommunfullmäktige på torsdag får Gnosjöborna veta definitivt vem som ska styra Gnosjö. Alliansen tänker inte presentera sitt förslag till presidium förrän vid första kommunfullmäktige efter valet erfar P4 Jönköping. Det kommer också att begäras sluten omröstning vid kommunfullmäktige på torsdag.

Om Sverigedemokraterna istället hade valt att stödja Socialdemokraterna och Miljöpartiet hade det blivit 17 mandat var. Då hade den politiske vilden, 26-årige Robin Natzén, fått fälla avgörandet om vilka som skulle styra Gnosjö i fyra år. Han blev vald för att hans namn skrevs dit på en öppen lista för Sverigedemokraterna. Han blev sedan uppmanad av Sverigedemokraterna att avsäga sig, efter att han hade poserat i en nazistmössa på Facebook. Den situationen, att han får inflytande, kan inte Sverigedemokraten Helena Elmqvist tänka sig, att försätta Gnosjö i.

- Nej det kan vi inte, säger Helena Elmqvist.

Nu hoppas Sverigedemokraterna att som tack för hjälpen med att rösta för att Alliansen ska får styra i Gnosjö, få en lyhördhet för sina förslag.

Vi hoppas att de ska titta på våra förslag, och hoppas att de kan tänka sig att rösta på dem och inte bara tänka att de kommer ju från Sverigedemokraterna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".