Mordet Norrahammar

Skottskadad pojke har skickats hem

Den pojke som skottskadades vid mordet och mordförsöket i Norrahammar har nu fått lämna sjukhuset.

Det uppger Univerisitetsjukhuset i Linköping, där pojken intensivvårdats för sina skador.

Det var alltså natten mellan måndag och tisdag som polisen kallades till bostadsområdet Tallhöjden i Norrahammar.

På platsen fanns två skottskadade pojkar, en 17-årig pojke som avled av sina skador och en 16-årig som fick föras till Universitetssjukhuset i Linköping för intensivvård.

I går uppgavs hans läge vara kritiskt men nu har han fått lämna sjukhuset. Enligt den senaste bulletinen ska han vara lindrigt skadad och eftersom hans tillstånd är stabilt så är han alltså inte längre kvar på sjukhuset.

Men trots att pojken inte längre behöver vård har polisen ännu inte hört den 17-åriga pojken, säger polisens presstalesman Tommy Thorngren.

Ingen av offren verkar ha någon uppenbar koppling till platsen, men den mördade 17-åringen har varit skriven i Nässjö.

Två pojkar, 16 och 17 år gamla, sitter anhållna misstänkta för mordet och mordförsöket. Polisen vill inte kommentera vad de fyra pojkarna har för koppling eller vilket motiv som ligger bakom skjutningarna.

En av de misstänkta, en 16-årig pojke från Malmö, har begärt Sven-Eric Olsson i Malmö som försvarsadvokat. Sven-Eric Olsson säger till P4 Jönköping att pojken förnekar brott.

Med stor sannolikhet kommer de två begäras häktade.

– Utifrån den bevisning som vi har samlat in så här långt så är min bedömning att det finns sannolika skäl för att de har begått den här gärningen, säger kammaråklagare Adam Rullman i Jönköping till TT.