Stig Blomqvist testar nybyggd bil i Nässjö-rally

5:59 min

När Hasse Pettersson såg startlistan för anrika motortävlingen Novemberskölden reagerade han på att ett av namnen lät väldigt bekant.

På lördag 1 november körs anrika Novemberskölden i skogarna kring Nässjö. Arrangör är som vanligt Nässjö Motorklubb. Och en av 142 anmälda är rallyikonen Stig Blomqvist.

Det handlar om finaltävling i årets Bilsport Rallycup. Årets tävling innehåller sju specialsträckor på sammanlagt 30 kilometer.

Det är 142 anmälda alltså, med bland annat "Mäster" Stig Blomqvist i anmälningslistan.

Novemberskölden gick förra gången 2012 och vanns då av Johan Axelsson, Nässjö MK. Axelsson ligger i topp i årets Bilsport Rallycup och har även stor chans att vinna årets tävling totalt om det går bra.

Första start är från Lövhults Friluftsgård klockan 11.00 lördag den 1 november.

Inför tävlingen får Hasse Pettersson tag på Stig Blomqvist när han är i Ljungby för att hjälpa en kompis med en ångturbin. Och han berättade att det fortfarande är kul med bilar och han tar Novemberskölden som en testtävling för den historiska bil som en kompis till Blomqvist byggt och gjort i ordning.
– En kul bil och en udda bil, dom har gjort ett kanonjobb med bygget.

Det här ser många fram emot, det förstår du va?
– Ja, dom kommer få uppleva lite annorlunda ljud i skogen i alla fall.

Fotnot: Rallyföraren Stig Blomqvist är född 1946. Blomqvist körde länge för Saab och bildade ett framgångsrikt team med Per Eklund. Han har bland annat startat i Svenska Rallyt 40 gånger och vunnit sju av dem. Numera ägnar han sig mest att köra historiskt rally. (Källa: Wikipedia.se)

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista