Lotta Bromé och Lill-Babs. Foto: Pressbild
Jönköping/Värnamo

Jubilerande Lill-Babs tar med sig Lotta på turné

Lill-Babs: Jag är mogen men ingen fallfrukt
5:59 min

1954 sjöng Lill-Babs i radioprogrammet Morgonkvisten och blev "upptäckt". När sångerskan nu firar 60 år på scen tar hon hjälp av en annan folkkär person.

Förra året kom boken Barbro av Barbro "Lill-Babs" Svensson och Lotta Bromé. Där sammanfattades hennes karriär med bilder och texter.

Nu jobbar duon återigen ihop. De åker nämligen på Sverigeturnén Lill-Babs 60 år på scen. Och har föreställningar i både Värnamo och Jönköping. Frågan är hur man sammanfattar en så lång karriär.
– Fråga Lotta, hon är bra på det, nej, men jag har haft ett fantastiskt liv och det har varit härliga dagar, jobbigt ibland, som för alla, men det bästa är att jag har fått hålla på hela tiden, säger Lill-Babs till P4 Jönköping.

Vi har det så underbart spännande och kul på scenen, Lotta och jag.

Lotta Bromé, som är prisad programledare för P4 Extra i Sveriges Radio, beskriver turnén som något av ett bokslut, där man försöker rymma Barbros karriär.
– Den är ju ständigt pågående, liksom, så det är inte från a till ö, utan den rymmer allt och också en stor del svensk nöjeshistoria.

Imorgon går turnén till Värnamo och Cupolen och på söndag till Jönköpings teater.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".