Platsen där någon sprang i fatt den sexåriga flickan. Arkivbild: Therese Edin/Sveriges Radio
Aneby

Polisen knackar dörr efter kidnappningsförsök

Anna Lindell, förundersökningsledare: Vi har hållit ett stort antal förhör
1:30 min

Efter att en okänd gärningsman försökt röva bort en liten flicka i Aneby har polisen jobbat dels för att få klarhet i fallet och dels att skapa lugn på orten.

Det har snart gått en vecka sedan en okänd man försökte röva bort sexåriga Ronja när hon gick längs stigen från lekplatsen till sitt hem i Aneby.
– Vi har under veckan hållit ett stort antal förhör, säger Anna Lindell som är förundersökningsledare vid polisen på Höglandet.

Det var i söndags, när sexåriga Ronja var på väg hem från lekplatsen i Aneby tillsammans med en kompis, som en man ska ha lyft upp henne och sprungit iväg med henne innan hon lyckades komma loss, och detta bara ett par meter från huset där mamman väntade.

Polisen var snabbt på plats och sökte med hund och de har fortsatt att jobba intensivt hela veckan med fallet.

Dessutom har närpolisen varit på plats i Aneby i dagarna för att lugna och kunna ge svar till oroliga föräldrar, men intresset har varit lågt, säger Håkan Lindkvist som är chef för den brottsförebyggande sektionen vid polisen på Höglandet.
– Det har varit väldigt lugnt, vad jag vet, har ingen varit framme och pratat med närpoliserna.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".