Lars Byström, presstalesman vid polisen i Stockholm. Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Fotboll

Slutsålt när J-Södra hamnar i dramatiken

Trots att J-Södra inte längre har chans till avancemang från superettan så hamnar man ändå mitt i dramatiken imorgon när man spelar match mot Hammarby.

Det är en ödesmättad match - Hammarby får åter spela i allsvenskan om de vinner mot Jönköpings Södra.

Matchen är slutsåld och väntas locka 30 000 åskådare på Tele2 Arena och polisen har ett särskild polisinsats kring arrangemanget.

Stämningen är laddad inför matchen. Hammarby skriver på sin hemsida och ber om hjälp att skapa ett värdigt avslut på säsongen och vädjar till supprotrarna att respektera spelet på plan i alla 90 minuter samt tilläggstid.

Om någon hoppar in på planen innan matchen är slut, kommer domaren att avbryta matchen och det finns risk för att Hammarby straffas med förlust.

Och polisen tycks ha retat upp fans i Djurgården och AIK genom en formulering i ett pressmeddelande - genom att kalla Hammarby för "Söders stolthet som förhoppningsvis tar chansen att efter ett antal års bortavaro göra comeback i allsvenskan" i ett pressmeddelande.

Lars Byström, presstalesman vid polisen i Stockholm, han säger till Aftonbladet att fans verkar ha tagit illa vid sig, men att pressmeddelandet var skrivet med glimten i ögat. 

Så här ser tabellen ut inför 30:e och sista omgången:

1. GIF Sundsvall    60 poäng
2. Hammarby IF    58
---------------------------------
3. Ljungskile         57
---------------------------------
4. J-Södra            52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".