Ishockey

Modos supervändning sänkte HV

1:36 min

HV71 ledde med 3-0, men Modo vände och blev första lag att besegra HV i Jönköping i SHL den här säsongen.

HV71 hade inte förlorat en enda hemmamatch den här säsongen och ledde med 3-0 mot Modo efter knappt två perioder under lördagskvällen SHL-hockey. 

Men gästerna kom ikapp och förbi och vann matchen med 4-3. 

Efter en mållös och ganska händelsefattig inledningsperiod blev det bättre fart i den andra. 


Och det var hemmalaget som tog ledningen sedan Kevin Fiala snyggt hittat fram till Christoffer Törngren som satte 1-0.

Modo hade så långt svårt att få till några långa anfall och satte inte HV71-målvakten Gustaf Wesslau på några större prov.

Efter knappt 17 minuter av den andra perioden kom hemmalagets andra mål, och återigen var det Fiala som var inblandad i det.

Den 18-årige schweizaren tog några snabba skär in i banan innan han, något turligt, fick in pucken bakom Linus Ullmark i Modos kasse.

Bara minuten senare kom också 3-0 för HV71. Efter en tilltrasslad situation framför Ullmark kunde David Petrasek servera Teemu Laine som satte sitt tredje mål i HV-tröjan sedan återkomsten till klubben tidigare i höstas.

Hemmalaget hade ytterligare ett par fina lägen att utöka ledningen, men med dryga minuten kvar av den andra perioden kunde i stället Modo reducera.

Niklas Nordgren var stark framför hemmalagets målbur när han skickade in gästernas första mål.

Nordgrens mål gav energi för bortalaget direkt i den tredje perioden. Adrian Kempe reducerade till 2-3 och kort därefter tryckte Per-Åge Skröder in kvitteringsmålet.

Och som inte det var nog tog även Modo ledningen när Marko Kauppinen hittade rätt med ett slagskott från backplats - inför en smått chockad hemmapublik.

HV71, med åtta raka segrar i Kinnarps Arena, lyckades därefter inte resa sig och det var ett frustrerat hemmalag som lämnade isen efter den första förlusten på hemmais den här säsongen.