Handboll

Hallby föll på utvisningar

Simon Matthis:"För jävligt det hade vi inte räknat med"
2:03 min

Jönköpingslaget Hallbys segersvit är bruten. HK Country visade att man var en värdig motståndare och kunde till slut vinna klart med 26-20.

Hallby kom till spel som serieledare och hade fem raka segrar på rad. Hemmalaget började också bäst hade ledningen som mest med fyra bollar och med med två mål efter första halvlek.

Men i andra halvlek vände matchen och gästerna ryckte åt sig en ledning efter dryga kvarten. Den ledningen släppte man därefter aldrig i från sig. Mycket av övertaget berodde på storspel av Per Nystedt i Countrys mål, samtidigt som Hallbys utvisningar duggade tätt. Det blev hela sexton utvisningsminuter och då vinner man inga matcher.

-Det är svårt att vinna en match när vi är utvisade nästa hela tiden. Vi får skylla oss själva, vi lägger alldeles mycket fokus på domarna när vi ska fokusera på vårt egna spel, säger Simon Matthis.

Nu får Hallby ta nya tag mot RP som väntar i nästa omgång. Det blir återigen en tuff nöt att knäcka om man ska vara med i toppen av tabellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".