Lottie Knutson. Foto: Robin Haldert / TT

Tio år efter tsunamin - nu ger Lottie sin historia

Lottie Knutson: Jag är som rosorna i trädgården...
8:27 min

Hon hamnade mitt i en nationell katastrof för snart tio år sedan. Nu har Huskvarnabördiga Lottie Knutson skrivit en bok vad som hände vid tsunamin.

Nu har den kommit ut, boken Nödrop, en bok som sannolikt kan komma att hamna på topplistorna lagom till jul - för då är det ju 10 år sedan tsunamikatastrofen och det är den som är grunden till boken, skriven av Lottie Knutson.

Som informationsdirektör på ett av de stora reseföretagen hamnade hon mitt i händelsernas centrum när hon fick hjälpa oroliga svenskar genom traumat. Hennes insats uppskattades av många och hon blev även Årets smålänning 2005.

– Jag vill inte göra något som river upp eller skuldbelägger. Det är viktigt att titta framåt och lära sig något, det är det som är meningen med boken.

Hör intervjun med Lottie Knutson i ljudfilen här ovan.

Nu har Lottie Knutson skrivit en bok där hon, enligt bokförlaget, vill ge: sin högst personliga bild av vad som hände bakom kulisserna, främst under tsunamin men också vid andra kriser. Hon möter människor, drar lärdomar och ger verktyg inför den dag läsaren hamnar i en kritisk situation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".