1 av 2
Åsenhöga Missionskyrkas Brassband. Foto: Privat.
2 av 2
Åsenhöga Missionskyrkas Brassband. Foto: Privat.
Värnamo

Världens bästa brassband på besök

Entusiasten: Kommer att sprudla av brassbandsmusik i Värnamo i helgen
6:45 min

Till helgen är det festival och tävling i brassmusik i Värnamo. Världens bästa brassband från Wales är på besök tillsammans med Sveriges bästa band.

På lördag kväll i en galakonsert spelar Cory Band från Wales under ledning av sin dirigent Philip Harper. De anses vara världens bästa brassband. De står på scen i Arken i Värnamo tillsammans med 150 ungdomar som spelar i Minibrass.

Det är många brassband på plats för att tävla. Även tio Minibrass med ungdomar. Det berättar Olof Forsberg i Åsenhöga, Gnosjö, som är en av arrangörerna, men framförallt är han en eldsjäl som ser fram emot brassbandshelgen. Han är också dirigent för Åsenhöga Missionskyrkas Brass som vann division 1 vid förra årets brassbandsfestival.

Jag tycker verkligen att brass är en njutning för örat.
Folk har inte förstått hur bra det är!

Musiken i reportaget
"Renaissance” skrivet av Peter Graham, ”Four Preludes” skrivet av Eric Ball.
Inspelningen är från förra årets brassbandsfestival där Åsenhöga Brassband vann sin klass under ledning av Olof Forsberg, brassbandsentusiast i Åsenhöga, Gnosjö.

Hör reportaget som finns här ovan.
Reportage på förslag från Publiknätverket. Anmäl dig du också!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".